Avveckla aktiebolag

Det finns primärt två sätt att avveckla ett bolag enligt regelboken; antingen likviderar man eller sätter bolaget i konkurs. Både dessa två alternativ är omständliga, tar tid och kostar pengar.
Därför erbjuder vi ett tredje alternativ: Sälj bolaget! Se jämförelsen nedan.

Likvidera eller sälja?

Att Likvidera ditt bolag kan ske i 2 st varianter: Traditionell eller Snabblikvidering.

  • Traditionell likvidering används när aktiekapitalet har sjunkit till under hälften. Det tar ca 7-8 månader och det är så lång tid det tar innan du för ut ditt resterande aktiekapital. Det väljs in en auktoriserad Likvidator i bolaget som kommer att sköta all hantering med Likvidationen.
  • Snabblikvidation används när bolagets aktiekapital är intakt. Vi kan erbjuda dig en summa på ca 10-15000kr (beroende av bolagets aktiekapital) ta över bolaget av dig och sen likviderar vi bolaget. Fördel: Du får ut ditt aktiekapital som återstår direkt.
  • Likvidera själv, det går att göra men man behöver vara duktig på administration och kontakt med myndigheterna eftersom en likvidation består att ett antal steg och det tar 7-8 månader innan det är helt klart.
  • Överlåtelse-Sälja ditt bolag  Här kan du helt undvika kostnader om bolaget är skuldfritt och har ett intakt aktiekapital. Istället för att Likvidera bolaget för dyra pengar, så kan vi erbjuda dig att vi tar fram en köpare på bolaget. Våra kostnader förs då över på köparen och du slipper alla problem. Fördel: Du får tillbaka hela ditt aktiekapital utan några kostnader alls.

Obs! För att kunna likvidera, snabblikvidera eller Överlåta/sälja ditt bolag, så behöver vi ha in en dagsaktuell balans och Resultaträkning av dig.

Maila oss organisationsnumret så tar vi kontakt med dig och berättar mer!

info@nyttbolagnu.se

Tel nr: 0709 529466

Känner du dig osäker eller behöver hjälp?

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till dig snarast möjligt.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Hur går det till att avveckla aktiebolag?

Vi övertar bolaget av dig eller din kund

Du får betalt inom ett par dagar

Vi sätter bolaget i frivillig likvidation.

Vi sköter allt såsom deklarationer och årsredovisning för det gamla bolaget.

Det innebär att du slipper vänta i 7-12 månader för att få ut ditt aktiekapital!

Vad kostar det?

Kostnaden för dig är baserat på hur mycket bolagets kapital är. För ett bolag med eget kapital på upp till 100 000kr så ligger kostnaden på ca 10 000kr exkl. moms och Bolagsverkets avgifter. Utöver det så lämnar vi pris enligt vår offert.

Vad behöver vi veta?

Vi behöver din eller din kunds aktuella resultat- och balansräkning. Bolaget bör vara vilande och balansrapporten ska bara innehålla kassa och eventuella skulder eller skattefordringar.

Ja tack, hjälp mig snabbavsluta aktiebolag

Behöver du hjälp? Ring 0709 529466 eller maila direkt info@nyttbolagnu.se